måndag 12 december 2011

Snittar på Nobelfesten


Vi lyxade till middagen lite på Nobeldagen - som sig bör! Fyra sorters snittar gjorde vi, ni kan se vilka här nedan. Man borde göra snittar oftare, det är väldigt gott - och lätt!
Vi köpte vanligt formbröd som vi tryckte ut rundlar ur med ett glas. Dessa stekte vi i lite olivolja och lät svalna på ett fat.


Snittar med avocadocreme och granatäppelkärnor.
Jag skalade och mosade 2 avocado tillsammans med en hackad vitlöksklyfta, en tredjedels chilifrukt, lite olivolja och salt. JAg pillade ur kärnorna ur ett halvt granatäpple och garnerade med.


Snittar med röd och svart tångkaviar samt creme fraiche (tofutti).
"Caviart" heter den veganska caviaren och står ihop med de vanliga.


Snittar med creme fraiche (tofutti), soltorkade tomater, parmesan (dairy free), scharlottenlök och basilika.
På hälsokostaffärer kan du hitta vegansk parmesan om du har tur. Det blir inte riktigt samma säregna smak men det påminner om den.
Jag hackade soltorkade tomater och blandade i dessa och parmesan i lite vegansk creme fraiche.


Snittar med blomkålscreme och blomkålsskivor i ättika.
V lade tunna blomkålsskivor i ättika och lät detta vila i kylskåpet med en plast över. Han kokade blomkål tillsammans med matgrädde och mixade sedan allt till en jämn massa. (tror jag, kommer inte riktigt ihåg hur han gjorde).

Allt blev väldigt gott iallafall!

Inga kommentarer: